Kıyamet işte böyle kopacak işte evrenin sonu
Kıyamet işte böyle kopacak işte evrenin sonu
 
Evreninde bir gün yok olacağı tahmin ediliyor. Evrenin yok oluşu aşamasında ilki ısı devinim bilimine dayanıyor.Bu ısı farklarının ölümü olarak adlandırılabilir.Bir nevi kainat donarak son bulacak. İşte ...
17 Haziran 2015 - 14:20

Uzay ve uzayda bulunan tüm madde ve enerji biçimlerini içeren Evren, bilim adamlarına göre her şeyin sonu olduğu gibi evrenin de bir sonu yani “Yok oluşu”olacağını düşünüyor.
Yüz milyarlarca galaksiyi içinde barındaran uzayda dünya bu sistemde sadece bir gezegen. Her insanın kendi ölümü kıyamet olduğu gibi dünyamızın da sonu bizim kıyametimiz olacak.

Dünyanın nasıl yok olacağı bir muammayken, kainatın nasıl yok olacağı konusunda çeşitli düşünceler var, işte olası yok oluş senaryolarından bazıları;
İlki ısı devinim bilimine dayanıyor.Bu ısı farklarının ölümü olarak adlandırılabilir.Bir nevi kainat donarak son bulacak.Bu‘Büyük Donma’sonunda evren, her yanı soğumuş, ölü ve boş bir hale gelecektir. 1800’lerde termodinamik bilimi geliştikten sonra, evrenin ancak bu şekilde sona ereceği düşünülüyordu. Fakat 100 yıl önceAlbert Einstein’in geliştirdiği genelizafiyet teorisi evren için daha kötü bir son öngörüyordu.

Genel izafiyet, madde ve enerjinin uzayı ve zamanı yamultup çarpıttığını ifade ediyor. Uzay-zaman ve madde-enerji arasındaki bu ilişki tüm evren için geçerlidir. Einstein’a göre evrendeki maddeler evrenin nihai kaderini belirleyecektir.


evren

Bir teori de var olan karanlık enerjinin her şeyi yok edebieceği.”Evren bir bütün olarak ya genişliyor ya da daralıyordur aynı büyüklükte kalamaz”teorisini ortaya koyan Einstein’den sonra 1998’de iki ayrı ünlü astrofizikçi ekibi şaşırtıcı bir duyuruda bulundu: evrenin genişlemesi hızlanıyordu. Normal madde ve enerji evrenin bu şekilde davranmasına yol açmazdı. Bu “karanlık enerji” olarak ifade edilen yeni bir enerji türünün varlığını haber veriyordu.Karanlık enerji evreni genişletiyordu. Karanlık enerjinin varlığı, evrendeki şeylerin miktarının onun nihai kaderini belirlemeyeceğini gösteriyordu.Tersine evreni bu karanlık enerji kontrol ediyor,onun genişlemesini sürekli hızlandırıyordu.Bu karanlık enerjinin evreni yok edeceği düşünülüyor.Ayrıca farklı bir teoriye göre karanlık enerji Samanyolu galaksisini parçalayıp içindeki yıldızları savuracak,sonra da karanlık enerjinin çekim gücü Güneş’in Dünya üzerindeki çekim gücünden fazla olduğu için güneş sistemi bozulacak,Dünya patlayacak,evrenin patlamasından hemen önce de atomlar parçalanacaktır.Caldwell buna Büyük Parçalanma adını veriyor, fakat bu teorinin biraz abartı kendisi de kabul ediyor.


evren2

Başka bir teori de atom altı parçacıkların incelenmesi sonucu ortaya çıkıyor.Saf suyu bir cam bardağa koyup sıfırın altı bir dereceye kadar soğuttuğumuzda su donma noktasının altında bile süper soğuk bir halde sıvı olarak kalmaya devam eder.Suda herhangi bir parçacık olmadığı ve bardakta da pürüz bulunmadığı için buzun oluşması mümkün olmaz.Fakat bardağa bir tane buz kristali bıraktığımızda su hızla donar.Bu örneğin nedeni ise aynı durumun Uzayda da gerçekleşebileceği.Kuantum fiziğine göre, tümüyle bol bir vakumda az miktarda enerji vardır. Fakat daha az enerjisi olan başka bir vakum da olabilir. Yani evren bir bardak süper soğuk su gibidir. Ancak daha az enerjili vakumun bir ‘baloncuğu’ baş gösterinceye kadar varlığını sürdürecektir.Daha düşük enerjili bir vakum var ise, onun bir baloncuğu bir gün evrende bir yerde ortaya çıkacaktır.Böyle bir durumda insanlar, gezegenler ve hatta yıldızların sonu anlamını taşıyor.


Tüm bu teorileri ile beraber evrenler konusunda içimizi biraz rahatlatacak bir teori daha var.Bulunduğumuz evren birçok evrenden sadece biri ve bu çoklu evrende tek tek evrencikler var. Bizimki donsa bile çoklu evren sonsuza kadar var olmaya devam edecek ve ortaya çıkan yeni evrenciklerde yeni yaşamlar olacaktır.

donanımgünlüğü

Bu haber 2513 defa okunmuştur.
E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik yazılan,
Diğer kişi ya da kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
 Onay bekleyen yorum yok.

Bu haber henüz yorumlanmamış...



Android'de hata bulana binlerce dolar ödül

Android M ile Pil Süresine Kalıcı Çözüm Geliyor!

Facebook Messenger'da Oyun Dönemi Başlıyor
»  Siber zorbalık nedir?
»  Youtube'a 8K video desteği geldi
»  İnternet Hakkında Bilmediğiniz 8 Madde Bilgiler...
»  Facebook Lite Kullanıma Sunuldu
»  Yurtdışından telefon getireceklere BTK'dan uyarı
»  Facebook'tan Anneler Günü Sürprizi
»  Windows Phone 10 Ne Gibi özelliklere Sahip Olacak haberi
»  Facebook'a görüntülü arama özelliği geldi
»  Hotmail Oturum Aç, Hotmail Giriş ve Kaydol! - (E-posta İşlemleri)
»  Google arama algoritmalarını değiştiriyor
»  Gmail, hesapları tek kutuda birleştirdi!
»  'Cep'te imalat başvurusunda rekor artış
»  Köşker’den Bilim-sanat Merkezi’ne İnceleme
»  Facebook Messenger Yenileniyor
»  Şifreniz 19'la başlıyorsa aman dikkat!
»  Astronotları taşıyan Soyuz TMA-14M dünyaya döndü
»  Beyninizi internetten koruyun!
»  Apple akıllı telefon pazarında lider oldu
»  Uzay yürüyüşü sırasında su sızıntısı!
»  Dünya Sigarayı Bırakma Günü
»  Facebook fanatiklerine özel kent
 
 
 
 
 
 
 
 
İnternet Medyası Sizin İçin Ne İfade Ediyor?
Vazgeçilmez
Gerekli
Mutlaka Olmalı
Gereksiz
 Sonuçları göster