Ne Zaman Emekli Olurum İle Emeklilik Bilgilerinize Ulaşabilirsiniz
Ne Zaman Emekli Olurum İle Emeklilik Bilgilerinize Ulaşabilirsiniz
 
Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak tüm emeklilik bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!
23 Haziran 2015 - 13:04

SSK mükellefleri için dijital platformda SGK tarafından hizmete açılmış olan ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak, en güncel SSK emeklilik durumunuzu öğrenebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan online emeklilik uygulaması ile emekliliğinizin ne zaman olacağını ve emekliliğiniz için ne kadar kaldığını tüm ayrıntıları ile birlikte en güncel şekilde öğrenebiliyorsunuz. Özellikle de sigortalı olarak çalışan her sigorta mükellefi için en önemli konuların başında gelen emekliliğin ne zaman olacağı konusunda eskiden bilgi alabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde bulunan müdürlüklerine giderek, tüm gün sürebilen sıra bekleme ve evrak koşturması ile uğraşmak zorunda kalınıyordu.
Modern internet teknolojisini sigorta hizmetlerine en başarılı şekilde entegre eden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarını kullanarak sigorta ve emeklilik işlemlerini internet kolaylığında gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de günümüz modern çağının hızla gelişen internet teknolojisinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigorta hizmetlerinde aktif olarak kullanılıyor olması sigorta mükelleflerine bu gibi avantajlar ve kolaylıklar sağlıyor. Sigorta mükellefleri internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik ve kolay bir şekilde sigortaları ve emeklilikleri ile ilgili olan işlemlerini gerçekleştirebilme avantajlarından yararlanabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarına, yine dijital platform üzerinde yer alan resmi web sitesindeki online hizmetler kategori sayfasından erişim sağlanabiliyor. Her sigorta işlemine ve sorgulamasına yönelik olarak online bir sigorta hizmetinin yer aldığı Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler sayfasında ne zaman emekli olurum uygulaması da yer alıyor.
 
SSK sigortalısının emeklilik tarihini hesaplayabilmesine, güncel sigorta bilgilerine ve SSK emeklilik şartlarına göre emekliliklerinin hangi tarihte olacağına ve emekliliklerine ne kadar kaldığını öğrenebilmelerine yardımcı olan ne zaman emekli olurum uygulaması son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlanabilen her yerden kullanılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde ‘cinsiyetiniz’, ‘doğum tarihiniz’, ‘hizmete başlama tarihiniz’, ‘maluliyetiniz var mı?’ ve ‘erken yaşlanma var mı?’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeniz gerekiyor. İkinci aşama olarak nitelendirilmekte olan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerinin eksiksiz olarak girmeleri gerekmektedir. Günümüzde SSK sigorta mükellefleri özellikle de sigortalı olarak çalışmakta oldukları dönem içerisinde emeklilikleri için kalan şart durumunun en güncel durumunu merak ettiğinden sürekli olarak dijital platformda yer alan bu hizmeti en yoğun şekilde kullanılıyor.
 
Sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri e-hizmetler kategorisinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulaması 4A hizmet bilgisi ekranından kolay bir şekilde güncel sigorta bilgilerine erişim sağlanabiliyor. Sigorta mükelleflerinin dijital platformda yer alan e-devlet sisteminde bu işlemi gerçekleştirmeleri Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun emeklilik uygulamasında en doğru sonuçlara sadece güncel ve doğru sigorta bilgileri ile ulaşılabilmesidir. Sigorta bilgilerinin güncel durumuna ilişkin bilgi sahibi olmayan sigorta mükellefleri SSK sigorta bilgilerini son derece pratik ve kolay bir şekilde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan bir diğer SKS uygulaması olan E-SGM uygulamasından güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmek için şifresiz olarak SGK sorgulama yapılabiliyor.
 

Sigorta mükelleflerinin güncel sigorta bilgilerini öğrenebilme fırsatına sahip oldukları bu E-SGM uygulaması geçici olarak servis dışı olduğundan geçici bir süreliğine sadece e-Devlet sisteminden öğrenilebiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemindeki Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetleri aracılığı ile en güncel sigorta bilgilerini öğrenerek SGK ne zaman emekli olurum uygulamasında en doğru sonuçlara ulaşabilme imkanına sahip olunabiliyor. E-Devlet sisteminde güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmek için öncelikli olarak ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ veya ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan bu ne zaman emekli olurum uygulaması ile bu tarz emeklilik bilgilerini öğrenebilmekte olan sigorta mükellefleri tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu online hizmet uygulaması son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

 

MİLLİYET

Bu haber 2542 defa okunmuştur.
E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik yazılan,
Diğer kişi ya da kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
 Onay bekleyen yorum yok.

Bu haber henüz yorumlanmamış...



iPhone'un pil ömrünü uzatmanın yolu

Google'dan Ramazan'a Özel Sayfa

600 Milyondan Fazla Samsung Cihazı İçin Ciddi Güvenlik Açığı Ortaya Çıktı!
»  Whatsapp'ta küfür edene para cezası!
»  Twitter'da videolar artık otomatik oynatılacak
»  BlackBerry Oslo'dan ilk görüntüler geldi!
»  Çin'de üretildi! 10K çözünürlük sunan televizyon
»  Twitter'da önemli değişiklik
»  Siri'nin yeni özellikleri
»  Kötü pil ömrünün sorumlusu Lollipop mu?
»  Artık Google Play™ Store’da
»  Yarım Terabayt kapasiteli microsd kart!
»  Dünya 6 yaşındaki bu çocuğu konuşuyor
»  Akıllı Cepte Ciro 9.4 Milyar TL'ye Ulaştı!
»  YouTube'tan Canlı Video Desteği...
»  MEB ve Microsoft Türkiye arasında işbirliği
»  7 farklı Windows 10 olacak
»  Nokia'nın 150 Yaşında bir Kuruluş Olduğunu Biliyor muydunuz?
»  WhatsApp kullanıcılarını şoke edecek haber!
»  Samsung ve Samsonite Sahibini Takip Eden, GPS'li Akıllı Bavul ..
»  Evlere Jeneratör Gibi Dev Enerji Kaynağı Piller Geliyor! Nasıl Mı?
»  Skandallara hazır olun: Wikileaks dönüyor
»  Atıkların enerjiye dönüşümünde Japon işbirliği
»  Instagram’a 3 yeni filtre güncellemesi
 
 
 
 
 
 
 
 
İnternet Medyası Sizin İçin Ne İfade Ediyor?
Vazgeçilmez
Gerekli
Mutlaka Olmalı
Gereksiz
 Sonuçları göster